...

Kamnik

Avtor:
neznan
Založnik:
neznan
Čas nastanka:
Okoli 1930
Dimenzije:
8,7 X 13,5 cm
Oznaka razglednice v zbirki:
RAZ-KAM-186
Posnetek slike poznobaročnega Kamnika. Motiv na razglednici je sv. Florijan, ki brani Kamnik pred požarom. Podoba slikana z oljem na desko. Spodaj je na napisnem traku napis Ex voto Stadt Stain 1779. Požar leta 1779 se je omejil le na Graben, zato so Kamničani darovali sliko po zaobljubi sv. Florijanu. Sliko so darovali cerkvi v Zakalu.

Avtorske pravice na spletnem mestu prejmipozdrav.si so v lasti Knjižnice Franceta Balantiča Kamnik in se v nobenem primeru ne smejo prepisovati, kopirati ali kako drugače razmnoževati v komercialne namene.

Vsebina spletnega mesta prejmipozdrav.si je zgolj informativne narave. Knjižnica Franceta Balantiča Kamnik si pridržuje pravico do nenajavljenih sprememb. Za morebitne napake se opravičujemo. Uporaba spletnega mesta prejmipozdrav.si je na lastno odgovornost. Knjižnica Franceta Balantiča Kamnik ne odgovarja za morebitno škodo, ki bi nastala pri uporabi prejmipozdrav.si spletnega mesta (velja tudi za vsebine izven domene prejmipozdrav.si), prav tako tudi ne nosi nikakršne odgovornosti glede nemotenega delovanja.