...

Križ pri Komendi

Avtor:
neznan
Založnik:
Čas nastanka:
Poslana 1913
Dimenzije:
13,8 X 8,9 cm
Oznaka razglednice v zbirki:
RAZ-KOM-14

Pogled na vas Križ pri Komendi pred 1. svetovno vojno. Izstopata podružnična cerkev Spreobrnjenja apostola Pavla, je dal leta 1736 postaviti župnik Peter Jakob Testaferrata (1673-1763) in na vzpetini grad Križ, ki ga je dal v 2. polovici 16. stoletja postaviti grof Ahacij Thurn (1539-1597). Grad je bil požgan leta 1943.

Avtorske pravice na spletnem mestu prejmipozdrav.si so v lasti Knjižnice Franceta Balantiča Kamnik in se v nobenem primeru ne smejo prepisovati, kopirati ali kako drugače razmnoževati v komercialne namene.

Vsebina spletnega mesta prejmipozdrav.si je zgolj informativne narave. Knjižnica Franceta Balantiča Kamnik si pridržuje pravico do nenajavljenih sprememb. Za morebitne napake se opravičujemo. Uporaba spletnega mesta prejmipozdrav.si je na lastno odgovornost. Knjižnica Franceta Balantiča Kamnik ne odgovarja za morebitno škodo, ki bi nastala pri uporabi prejmipozdrav.si spletnega mesta (velja tudi za vsebine izven domene prejmipozdrav.si), prav tako tudi ne nosi nikakršne odgovornosti glede nemotenega delovanja.