...

Koča na Kamniškem sedlu

Pogled na planinsko kočo, ki stoji tik pod prisojnim grebenom Kamniškega sedla. Na levi strani razglednice vidimo še pobočje Brane. Kočo je zgradila kamniška podružnica Slovenskega planinskega društva leta 1906. Kamniško sedlo (tudi Jermanova vrata) je 1903 m visok preval v Kamniško-Savinjskih Alpah. Avtor razglednice je kamniški fotograf Franc Aparnik (1872-1954).

Avtorske pravice na spletnem mestu prejmipozdrav.si so v lasti Knjižnice Franceta Balantiča Kamnik in se v nobenem primeru ne smejo prepisovati, kopirati ali kako drugače razmnoževati v komercialne namene.

Vsebina spletnega mesta prejmipozdrav.si je zgolj informativne narave. Knjižnica Franceta Balantiča Kamnik si pridržuje pravico do nenajavljenih sprememb. Za morebitne napake se opravičujemo. Uporaba spletnega mesta prejmipozdrav.si je na lastno odgovornost. Knjižnica Franceta Balantiča Kamnik ne odgovarja za morebitno škodo, ki bi nastala pri uporabi prejmipozdrav.si spletnega mesta (velja tudi za vsebine izven domene prejmipozdrav.si), prav tako tudi ne nosi nikakršne odgovornosti glede nemotenega delovanja.