...

Kamniška Bistrica

Pogled na stari planinski dom v Kamniški Bistrici. Planinsko društvo Ljubljana - Matica je kočo odkupilo od kamniške Meščanske korporacije in jo kot planinski dom odprlo leta 1909. Leta 1929 so jo nadomestili s sedanjo. Desno od koče vidimo kapelo Lurške Matere Božje, zadaj pa so Kamniške Alpe. Nad vsakim vrhom je izpisano njegovo ime in višina. V spodnjem desnem kotu vidimo izvir Kamniške Bistrice. Avtor razglednice je kamniški fotograf Franc Aparnik (1872-1954).

Avtorske pravice na spletnem mestu prejmipozdrav.si so v lasti Knjižnice Franceta Balantiča Kamnik in se v nobenem primeru ne smejo prepisovati, kopirati ali kako drugače razmnoževati v komercialne namene.

Vsebina spletnega mesta prejmipozdrav.si je zgolj informativne narave. Knjižnica Franceta Balantiča Kamnik si pridržuje pravico do nenajavljenih sprememb. Za morebitne napake se opravičujemo. Uporaba spletnega mesta prejmipozdrav.si je na lastno odgovornost. Knjižnica Franceta Balantiča Kamnik ne odgovarja za morebitno škodo, ki bi nastala pri uporabi prejmipozdrav.si spletnega mesta (velja tudi za vsebine izven domene prejmipozdrav.si), prav tako tudi ne nosi nikakršne odgovornosti glede nemotenega delovanja.