...

Kamnik, Mali grad

Čas nastanka:
Poslana 1920
Dimenzije:
13,6 X 8,8 cm
Oznaka razglednice v zbirki:
RAZ-KAM-143

Mali grad z jugovzhoda in spodaj desni breg Bistrice. Razglednica ima znamko na kateri je upodobljen suženj, ki trga verige - Verigar. Verigar je serija znamk, ki jo je leta 1918 zasnoval kamniški slikar Ivan Vavpotič (1877-1943). Kot suženj je upodobljen telovadec Stane Derganc (1893-1981). Avtor razglednice je kamniški fotograf Franc Aparnik (1872-1954).

Avtorske pravice na spletnem mestu prejmipozdrav.si so v lasti Knjižnice Franceta Balantiča Kamnik in se v nobenem primeru ne smejo prepisovati, kopirati ali kako drugače razmnoževati v komercialne namene.

Vsebina spletnega mesta prejmipozdrav.si je zgolj informativne narave. Knjižnica Franceta Balantiča Kamnik si pridržuje pravico do nenajavljenih sprememb. Za morebitne napake se opravičujemo. Uporaba spletnega mesta prejmipozdrav.si je na lastno odgovornost. Knjižnica Franceta Balantiča Kamnik ne odgovarja za morebitno škodo, ki bi nastala pri uporabi prejmipozdrav.si spletnega mesta (velja tudi za vsebine izven domene prejmipozdrav.si), prav tako tudi ne nosi nikakršne odgovornosti glede nemotenega delovanja.