...

Kamnik, Mali grad

Avtor:
neznan
Založnik:
neznan
Čas nastanka:
Poslana 1937
Dimenzije:
8,9 X 14 cm
Oznaka razglednice v zbirki:
RAZ-KAM-148

Pogled na Glavni trg s severne strani proti Malemu gradu. Na desni strani vidimo napis na stavbi: Mestna hranilnica. Med vojnama je bila tu narodna šola. Na trgu voziček za prodajo sladoleda in nekaj kupcev. Na vogalu hiše vidimo napis: Pri Orlu. Malo naprej je stavba trgovine z napisom Žargi, Manufaktura, Špecerija. V stavbi, kjer je kavarna Veronika, je bil Društveni dom. V njem je bila od leta 1873 narodna čitalnica. Na koncu ulice vidimo trgovino Skala. Na tem mestu je danes parkirišče ob kavarni Veronika.

Avtorske pravice na spletnem mestu prejmipozdrav.si so v lasti Knjižnice Franceta Balantiča Kamnik in se v nobenem primeru ne smejo prepisovati, kopirati ali kako drugače razmnoževati v komercialne namene.

Vsebina spletnega mesta prejmipozdrav.si je zgolj informativne narave. Knjižnica Franceta Balantiča Kamnik si pridržuje pravico do nenajavljenih sprememb. Za morebitne napake se opravičujemo. Uporaba spletnega mesta prejmipozdrav.si je na lastno odgovornost. Knjižnica Franceta Balantiča Kamnik ne odgovarja za morebitno škodo, ki bi nastala pri uporabi prejmipozdrav.si spletnega mesta (velja tudi za vsebine izven domene prejmipozdrav.si), prav tako tudi ne nosi nikakršne odgovornosti glede nemotenega delovanja.