...

Kamnik - glavni trg

Razglednica kamniškega fotografa Franca Aparnika (1872-1954) prikazuje Kamnik pred 1. svetovno vojno. Pogleda s pobočja Malega gradu proti severu. Najbolj opazna stavba v mestu je frančiškanski samostan s samostansko cerkvijo sv. Jakoba in nato šolsko poslopje na Glavnem trgu (današnja pošta). Pogled se širi proti Mekinjam z mekinjskim samostanom in nato više proti pobočjem Sv. Primoža in Velike planine. V ozadju je zasneženo Kamniško sedlo s Planjavo, Brano, Tursko goro in Skuto. Razglednica je bila poslana leta 1914.

Avtorske pravice na spletnem mestu prejmipozdrav.si so v lasti Knjižnice Franceta Balantiča Kamnik in se v nobenem primeru ne smejo prepisovati, kopirati ali kako drugače razmnoževati v komercialne namene.

Vsebina spletnega mesta prejmipozdrav.si je zgolj informativne narave. Knjižnica Franceta Balantiča Kamnik si pridržuje pravico do nenajavljenih sprememb. Za morebitne napake se opravičujemo. Uporaba spletnega mesta prejmipozdrav.si je na lastno odgovornost. Knjižnica Franceta Balantiča Kamnik ne odgovarja za morebitno škodo, ki bi nastala pri uporabi prejmipozdrav.si spletnega mesta (velja tudi za vsebine izven domene prejmipozdrav.si), prav tako tudi ne nosi nikakršne odgovornosti glede nemotenega delovanja.