...

Mekinje

Avtor:
Založnik:
Čas nastanka:
Poslana 1939
Dimenzije:
13,9 x 8,9 cm
Oznaka razglednice v zbirki:
RAZ-KAO-57

Pogled s Starega gradu nad Kamnikom v smeri proti Kamniško-Savinjskim Alpam. Pod drevesnimi krošnjami levo spodaj vidimo del območja kamniškega kopališča. V Mekinjah izstopata kompleks mekinjskega samostana in pred njim Prašnikarija. Od leve proti desni v ozadju vidimo pobočja Krvavca, pod njim Planjavo in Kamniški vrg, nad njim deloma v oblake odete vrhove Skute, Turske gore, Brane in Planjave, med katerima je Kamniško sedlo. Na desni polovici v ozadju vidimo planoto Velike planine, pred njo Ravni grič in kompleks cerkva na Svetem Primožu ter levo pod njim območje vasi Brezje nad Kamnikom.

Avtorske pravice na spletnem mestu prejmipozdrav.si so v lasti Knjižnice Franceta Balantiča Kamnik in se v nobenem primeru ne smejo prepisovati, kopirati ali kako drugače razmnoževati v komercialne namene.

Vsebina spletnega mesta prejmipozdrav.si je zgolj informativne narave. Knjižnica Franceta Balantiča Kamnik si pridržuje pravico do nenajavljenih sprememb. Za morebitne napake se opravičujemo. Uporaba spletnega mesta prejmipozdrav.si je na lastno odgovornost. Knjižnica Franceta Balantiča Kamnik ne odgovarja za morebitno škodo, ki bi nastala pri uporabi prejmipozdrav.si spletnega mesta (velja tudi za vsebine izven domene prejmipozdrav.si), prav tako tudi ne nosi nikakršne odgovornosti glede nemotenega delovanja.