...

Stahovica, Stranje

Avtor:
Založnik:
Čas nastanka:
Datirana 1930
Dimenzije:
14 x 8,8 cm
Oznaka razglednice v zbirki:
RAZ-KAO-67

Pogled na Stahovico in Stranje okrog leta 1930 s severne strani. Les iz bistriških gozdov so do sredine 30. let 20. stoletja plavili po Kamniški Bistrici do Stahovice. Tu je imela kamniška Meščanska korporacija - lastnica bistriških gozdov, vse do konca 2. svetovne vojne v lasti žago in skladišča lesa.  Lesnopredelovalne objekte in uskladiščen les vidimo tudi na razglednici.

Avtorske pravice na spletnem mestu prejmipozdrav.si so v lasti Knjižnice Franceta Balantiča Kamnik in se v nobenem primeru ne smejo prepisovati, kopirati ali kako drugače razmnoževati v komercialne namene.

Vsebina spletnega mesta prejmipozdrav.si je zgolj informativne narave. Knjižnica Franceta Balantiča Kamnik si pridržuje pravico do nenajavljenih sprememb. Za morebitne napake se opravičujemo. Uporaba spletnega mesta prejmipozdrav.si je na lastno odgovornost. Knjižnica Franceta Balantiča Kamnik ne odgovarja za morebitno škodo, ki bi nastala pri uporabi prejmipozdrav.si spletnega mesta (velja tudi za vsebine izven domene prejmipozdrav.si), prav tako tudi ne nosi nikakršne odgovornosti glede nemotenega delovanja.