...

Kamnik

Pogled z Žal na mesto konec 19. stoletja. Med zgradbami v mestu izstopata kompleks frančiškanskega samostana in šolsko poslopje na Glavnem trgu. Ob sotočju Kamniške Bistrice in Nevljice so vidne strehe poslopij kamniškega vodnega zdravilišča. Nekoliko dalje še lahko razberemo vasi Vrhpolje in Nevlje z župnijsko cerkvijo sv. Jurija. Fotografija na kartonu blejskega fotografa Benedikta Lergetporerja (1845-1910) je iz gradiva, ki ga je kamniški knjižnici daroval Aleksander Sarnavsky (1934-2010).

Za velikodušno posredovanje informacij in natančno datacijo nastanka Lergetporerjevih fotografij iz Kamnika in okolice se zahvaljujemo dr. Draganu Božiču.

Avtorske pravice na spletnem mestu prejmipozdrav.si so v lasti Knjižnice Franceta Balantiča Kamnik in se v nobenem primeru ne smejo prepisovati, kopirati ali kako drugače razmnoževati v komercialne namene.

Vsebina spletnega mesta prejmipozdrav.si je zgolj informativne narave. Knjižnica Franceta Balantiča Kamnik si pridržuje pravico do nenajavljenih sprememb. Za morebitne napake se opravičujemo. Uporaba spletnega mesta prejmipozdrav.si je na lastno odgovornost. Knjižnica Franceta Balantiča Kamnik ne odgovarja za morebitno škodo, ki bi nastala pri uporabi prejmipozdrav.si spletnega mesta (velja tudi za vsebine izven domene prejmipozdrav.si), prav tako tudi ne nosi nikakršne odgovornosti glede nemotenega delovanja.